У результаті вжиття спільних заходів органами державного контролю за дотриманням вимог земельного законодавства та прокуратури на Камінь-Каширщині повернуто земельну ділянку, яку орендар використовував не за цільовим призначенням

Господарський суд Волинської області завершив розгляд справи за позовом Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської міської ради до суб’єкта господарювання. В результаті  відповідач добровільно виконав позовні вимоги прокурорів – повернув громаді земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яку використовував не за цільовим призначенням.

Справу було передано до суду за результатами перевірки Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Державним інспектором Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області здійснено перевірку дотримання умов договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, який був укладений у серпні 2019 року. Ділянка площею 11 га знаходилася за межами населених пунктів Хотешівської сільської ради і була надана в користування на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Перевіркою виявлено, що орендар не використовував землю за призначенням та допустив часткове заростання чагарниками та деревами.

Оскільки орендар погодився добровільно повернути землю власнику, провадження було закрито. Громада має змогу передати ділянку в оренду більш відповідальним орендарям.