У 2023 році землевпорядники Кіровоградщини надали громадянам понад 51,5 тис. адміністративних послуг

Протягом 2023 року Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області надало населенню 51 551 адмінпослугу, з яких майже 17,5 тис. громадяни отримали на безоплатній основі.

Серед наданих безоплатно найбільш популярною є адмінпослуга щодо державної реєстрації земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру. За цей період надано 12 263 такі послуги.

Також громадянам надано майже 31 тис. витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, що надаються на платній основі. За ці послуги бюджети громад Кіровоградщини поповнилися на майже 4,15 млн гривень. Крім цього громадяни зверталися з питань надання викопіювань з картографічної основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти (плану), виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, допущеної не з вини органу,  що здійснює його ведення.

Загалом державні кадастрові реєстратори Кіровоградської області упродовж 2023 року спрямували до загального фонду місцевих бюджетів 4,24 млн грн за надані громадянам адміністративні послуги.