З початку 2024 року громади Кіровоградщини отримали більше 3 млн грн за надані землевпорядниками адміністративні послуги

Упродовж січня-липня поточного року Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області надало населенню 62 тис. адміністративних послуг, з яких 9,6 тис. послуг громадяни отримали на безоплатній основі.

Серед наданих безоплатно найбільш популярною є адмінпослуга щодо державної реєстрації земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру. За цей період надано майже 7,6 тис. таких послуг.

Також громадяни отримали 19,45 тис. витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, що надаються на платній основі. Крім цього фахівці землевпорядної служби Кіровоградщини опрацювати 28,8 тис. заяв  щодо надання відомостей Державного земельного кадастру у формі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Загалом за цей період державні кадастрові реєстратори Кіровоградської області спрямували до загального фонду місцевих бюджетів понад 3 млн грн за надані населенню адміністративні послуги.