Понад 3 млн грн надійшло до бюджету за адміністративні послуги, надані землевпорядниками Миколаївщини

З початку 2024 року землевпорядники Миколаївської області спрямували до загального фонду державного бюджету 3,28 млн грн за надані населенню адміністративні послуги.

Найбільші надходження коштів у розмірі 3,19 млн грн отримали за надання 21 134 витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Ще 91,11 тис. грн надійшло за виправлення технічних помилок у відомостях Державного земельного кадастру, допущеної не з вини органу, що здійснює його ведення.

Загалом за цей період Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області надало населенню 40 990 адмінпослуг, з яких 16 847 надано на безоплатній основі. Серед наданих безоплатно найбільша кількість адмінпослуг стосувалася державної реєстрації земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру (11 554), виправлення технічної помилки у відомостях з Державного земельного кадастру, допущеної органом, що здійснює його ведення, з видачею витягу (2 438) та внесення до Державного земельного кадастру відомостей (змін до них) про земельну ділянку з видачою витягу (2 815).