З початку 2024 року громади Кіровоградської області отримали майже 3,9 млн грн за надані населенню адміністративні послуги

Упродовж дев’яти місяців поточного року Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області надало населенню 76,3 тис. адміністративних послуг, з яких 41,7 тис. послуг стосувалися питань ведення Державного земельного кадастру.

За цей період фахівці видали 25,08 тис. витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, що надаються на платній основі, та опрацювали 31,5 тис. заяв  щодо надання відомостей Державного земельного кадастру у формі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (14,1 тис. – про земельні ділянки в межах населених пунктів).

Загалом державні кадастрові реєстратори Кіровоградської області з початку 2024 року спрямували до загального фонду місцевих бюджетів 3,88 млн грн за надані населенню адміністративні послуги.

Безоплатно громадянам було надано 14 тис. послуг, що стосуються ведення Державного земельного кадастру. Найбільш популярною серед них є адмінпослуга щодо державної реєстрації земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру. З початку поточного року видано майже 11,3 тис. таких документів.

Крім того за цей період громадяни зверталися до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області з питань надання викопіювань з картографічної основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти (плану) та виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру.